Yi Yuan Ti en Yishi

Yi Yuan Ti Yi = bewustzijn Yi = oorsprong Ti = vorm en ons bewustzijn = Yishi

Stel. De waterbron is het Qiveld van je hersenen, je Yi HuanTi Qi en een tuinslang is je bewustzijn, je Yishi waarmee je water brengt naar datgene wat je bronwater uit jouw bron, je hersenen, wilt geven aan je lichaam, de bloementuin Die wil je graag voeden.

Wanneer je niet bewust bent, vindt er altijd stroming van bronwater, de Yi Yuan Ti Qi, voeding, plaats. Omdat ons bewustzijn vaak overuren draait en wij aandacht besteden aan van alles en nog wat over dingen in het verleden, heden of toekomst laten wij onnodig veel YYT Qi wegstromen. Aan het einde van de dag is je waterbron leeg zonder dat je weet wat je gevoed hebt. Heb je de planten, je organen en weefsels, die het hard nodig hebben, gevoed? Misschien wel alleen het onkruid. Met andere woorden: aan het einde van de dag zijn lichaam en geest op.

Stel dat je voor dat je voor het gebruik van de YYT Qi moet betalen. Dan zouden we er goed over nadenken waar we de YYT Qi willen laten stromen.. Liefst willen we zo efficiënt mogelijk de YYT Qi gebruiken door deze kostbare Qi te sturen naar daar waar ons lichaam en geest er baat bij heeft. Èn we zouden De kostbare Qi willen reserveren voor de momenten dat we deze Qi ècht nodig hebben. Zoals bij het activeren van onze zelfhelend vermogen.

nature, heaven, tree-3141251.jpg

Ga nu met je aandacht naar jouw waterbron, je hersenen, je Yi Huan Ti dat ligt in het centrum van je hoofd ook wel Shun Shi Palce genoemd, en met de tuinslang, je bewustzijn, Yishi, breng je het bronwater, de YYT Qi, naar dat wat je graag met bronwater, de YYT Qi, wilt voeden.

Wat prachtig is is dat met de Zhineng Qigong bewegingen tijdens de oefeningen in de les je je bewustzijn, Yishi, de tuinslang, de YYT-Qi, het water, uit de bron, je YYT, je hersenen, bewust, Yishi, in je lichaam laat stromen. Wanneer je je focust op een specifiek lichaamsdeel stroomt de YYT-Qi als vanzelf daar naartoe.

Op deze manier wordt de Yi Yuan Ti – Qi stroom in je lichaam geactiveerd.

Van dit proces kun je altijd gebruik maken. Zoals bijvoorbeeld met de eenvoudig oefening De La Qi methode. Ook met het zetten van een intentie werkt het zo eenvoudig. Zo kun je YYT -Qi activeren om je doelen te bereiken en je wensen te vervullen. Wanneer je iets graag wilt plaats je een intentie in het Qi veld en laat het meteen weer los. Mooi toch!

Daarom is het zo belangrijk om ons bewustzijn te trainen; een levensintentie te plaatsen in ons Qi-veld zodat de YYT Qi – net als het water in de tuinslang – kan stromen om zo jouw doel te bereiken.

Het is je bewuste bewustzijn die je jouw pad als vanzelf laat volgen!

Dat is geen sprookje. Zo werken de wetten van de natuur.

Het grote geheel!

De YYT Qi, is net als het bronwater, verbonden met de ‘oerbronnen’ van het Universum. Jouw Yi Yuan Ti is op deze oerbron, het Universum, het grote geheel, aangesloten. Aangesloten op de oneindige bron van Hun Yuan Qi in het Universum.

Je hebt toegang tot alle informatie, Qi, die er is in het Universum. Je bent verbonden met alles wat er is. Je transformatie mogelijkheden zijn eindeloos.

Glimlach, Oefen, Beweeg en wees je Bewust van je Bewustzijn!