About Me

''Leren luisteren naar je lichaam is een van de belangrijkste dingen wat er is'' - José Oosthout

jose oosthout

Mijn liefde en passie voor het delen hiervan begon toen ik 7 jaar als vrijwilliger werkte voor de Kindertelefoon en gastlessen gaf aan leerlingen in het Basis- en Voortgezet Onderwijs.  

Al sinds kleins af aan had ik last van onverklaarbare buikpijn. De zoektocht voor een oplossing van mijn fysieke klachten begon bij het volgen van de basiscursus Intuïtief Traject in Nijmegen. Daar leerde ik voor het eerst dat luisteren naar je lichaam en gevoel oké is.

Door te luisteren naar mijn lichaam en het aandacht te geven leerde ik het vertrouwen en de mobiliteit in mijn lichaam terug te vinden. Ik ervaarde dat het lichaam een zelfhelend vermogen heeft.

kat
jose oosthout

In 2017 was het tijd om aandacht te geven aan het mentale. Ik kreeg Zhineng Qigong lessen aangeboden ter ondersteuning van therapie. Dat was het moment dat de verbinding tussen lichaam en geest voor mij bij elkaar kwamen.

Het dagelijks beoefenen van Zhineng Qigong hielp mij om mijn lichaam en geest weer in balans te krijgen en het gaf me de kracht om mijn gezin te ondersteunen met het verwerken van een groot verdriet. 

Vanuit deze ervaringen en kennis wil ik anderen deze eenvoudige oefeningen aanleren die ervoor zorgen dat je fysiek en mentaal weer in balans komt, je bewustzijn groter wordt, je soepeler wordt en je bewust wordt van je eigen kracht. 

Wil jij ook Zhineng QiGong ervaren?

Zhineng Qigong Docent & Holistisch Coach 

Aan de Qing Bai Academie voor Chinese geneeswijze heb ik in 2020 de docentopleiding Zhineng Qigong Level 1 afgerond. In 2022 ben ik afgestudeerd als Holistisch Coach aan de Holistische Academie.

Zhineng Qigong beoefenen sluit heel mooi aan bij een holistische levensstijl.
Holisme komt van het Griekse woord holon/holos, dat ‘het geheel’ betekent. Alles is met elkaar verbonden, je fysieke, mentale, emotionele gezondheid. Het geheel is niet alleen jij als individu maar ook je verbondenheid met anderen en met de natuur. Alles staat met elkaar in verbinding in het grote geheel.
 
De nieuwste inzichten en ontwikkelingen op Zhineng Qigong gebied houd ik up to date door lessen en cursussen te volgen aan het Zhineng Instituut Nederland. 
 

Niets maakt mij blijer dan dagelijks Zhineng Qigong beoefenen. Dankbaar dat ik dat mag doorgeven.

Mijn inspiratiebronnen:

 • Anne Heering – Docent aan de Qing Bay Academie van ZNQG 
 • Oprah Winfrey – Boeken Wat is jou overkomen? – Dit weet ik zeker.
 • Eckhart Tolle – Leven in het Nu 
 • Byron Katie – de 4 vragen om je gedachten te onderzoeken als een gedachte pijn doet. Onderzoek de gedachten met de 4 vragen. Een gedachte probeert je altijd te overtuigen van zijn waarheid. Maar wat is die waarheid daar kom je achter via de 4 vragen.
 • Brain Balance
 • Brene Brown Ted Talk – Kwetsbaarheid is oke 
 • Boek: de Atlas van het hart
 • Rutger Brechman – de 10 leefregels van het boek Alle mensen deugen. 
 • 25 jaar Iyengar Yoga ervaring 
 • Intuitief Traject 1, 2 en 3 
 • Mijn man, kinderen, pleegkind en poes.
 • Anne Heering – Docent aan de Qing Bay Academie van ZNQG 
 • Oprah Winfrey – Boeken Wat is jou overkomen? – Dit weet ik zeker.
 • Eckhart Tolle – Leven in het Nu 
 • Byron Katie – de 4 vragen om je gedachten te onderzoeken als een gedachte pijn doet. Onderzoek de gedachten met de 4 vragen. Een gedachte probeert je altijd te overtuigen van zijn waarheid. Maar wat is die waarheid daar kom je achter via de 4 vragen.
 • Deb Dana – Verankerd in veiligheid; Vriendschap sluiten met je zenuwstelsel met behulp van de polyvagaaltheorie.

 • Brene Brown Ted Talk – Kwetsbaarheid is oke 
 • Maya Schrier – Kerstan – Wegen naar seksuele waardigheid – Stappen door de psychoseksuele ontwikkeling
 • Brene Brown boek – de Atlas van het hart
 • 25 jaar Iyengar Yoga ervaring 
 • Intuitief Traject 1, 2 en 3 
 • Mijn man, kinderen, pleegkind en poes.

''Ervaar hoe bewegen de mind stillegt''

zhineng qigong

Wat beoefenaars ervaren:

José is een liefdevolle, kalme en geduldige leraar. Met een fijne warme stem en af en toe met humor leert ze mij de makkelijk te volgen Zhineng Qigong bewegingen aan en kom ik steeds een stapje dichter bij mezelf. Dank je wel José voor deze mooie reis
Marloes
José heeft een hele fijne en rustige stem waardoor je helemaal kunt ontspannen. Ook worden alle termen makkelijk uitgelegd zodat je precies weet wat je moet doen.
celinethoen
Celine H
José zoekt eerst contact, wat speelt er en waar komt dit vandaan. Ze vraagt door en houd het niet oppervlakkig. Er komt emotie vrij en vanuit daar kan ze helpen om dat in te gaan, daarin bied ze steun. Ze haalt je terug als je te ver weg gaat van het doel, daar is ze heel sterk in. Ze straalt rust uit, heeft geduld en respect. De oefeningen bied ze aan in een rustig tempo, er is geen goed of fout. Ze weet waar ze het over heeft. Weet ze het niet dan zal ze het opzoeken en hier later op terug komen. Via verschillende manieren uit ze zich creatief. Door de manier van werken vind je jezelf terug, het gaat om jou. Iedereen wil toch zo’n cadeautje. Het is hard werken maar de steun is nabij.
Miranda O
Wat ben ik ontzettend blij dat je zhineng Qiqong lessen gegeven hebt in Frankrijk. Ik heb 5 aaneengesloten ochtenden meegedaan en daar pluk ik nu nog de vruchten van. Ontzettend dank je wel voor alle oefeningen die je vakkundig aan me geleerd hebt. Ik ben vooral erg blij dat ik de Qi gevoeld heb en oefeningen geleerd heb hoe ik de Qi aan kan vullen en gebruikte energie kwijt kan raken. Op dit moment zit ik met mijn blote voeten in de tuin bij ons huis. Dat alleen al is nieuw en heerlijk om te ervaren.
B. v S.
zhineng qigong

1 op 1 lessen

Ervaar het stilleggen van je mind door te focussen op de bewegingen.

Groepslessen

Leer de oefeningen van Zhineng Qigong en ervaar de vele voordelen.

Meditatie

Maak een reis langs je 5 belangrijkste organen en kom volledig tot rust.

Workshops

Tijdens deze workshop ga je volledig op in de Zhineng Qigong bewegingen.