“Zhineng Qigong” (spreek uit als: Tsie Neng Tjie Kong)

Nu denk je misschien wat is dit precies? Zhineng Qigong zijn eenvoudige bewegingen voor lichaam en geest. Het geeft ontspanning, meer energie en je komt weer in balans.

Zhineng Qigong is een 5000 jaar oude Chinese meditatieve bewegingsleer. Zhineng Qigong betekent letterlijk vertaald uit het Chinees: (Zhi) met wijsheid, (Neng) fysieke en mentale vaardigheid (Qi) met energie (Gong) werken; werken met discipline. 

Zhineng Qigong is letterlijk voor iedereen; of je nou jong of oud, gezond of ziek bent, het is voor iedereen die graag energiek en fris wilt zijn en blijven.

Wereldwijd wordt Zhineng Qigong door miljoenen mensen beoefend. Steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten van de langzame, eenvoudige bewegingen die het lichaam sterk en soepel maken en je geest tot rust brengen.

Door Zhineng Qigong te beoefenen:  

  • Geef je jezelf nieuwe energie 
  • Voel je je meer verbonden met alles om je heen 
  • Je bewustzijn wordt beter ontwikkeld 
  • Je emoties leer je beter te managen 

Wanneer je Zhineng Qigong beoefent merk je vanzelf jouw vooruitgang en verbetering in je leven. En als je dat waarneemt voelt dat als een heel groot cadeau aan jezelf. 

Zhineng Qigong als onderdeel van een holistische leefstijl

IMG_1589
Wat betekent een holistisch leefstijl precies?  

Wanneer je het woord holistisch op zoekt in het woordenboek staat er: allesomvattend. Bij leefstijl staat in het woordenboek: gedrag waarvoor een relatie met goede gezondheid of met gezondheidsproblemen is vastgesteld. 

Gezondheid kun je op allerlei manieren benaderen.  

Heb je het over je lichamelijke gezondheid of je mentale gezondheid? Vanuit een holistische visie wordt niet gedacht in hokjes ten aanzien van je ‘gezondheid’ maar wordt ook naar je leefstijl, je gedrag wat zorgt voor jouw gezondheid, gekeken. De holistische kijk ten aanzien van je gezondheid omvat jou als een geheel.  

Dat wil zeggen naast je fysieke gezondheid ook: zit ik te vaak op Social Media, hoe voel ik me, wat beweegt mij, hoe ga ik met moeilijke emoties om, wat eet ik, wie zijn mijn vrienden, ga ik op tijd naar bed, besteed ik voldoende energie aan mezelf of misschien geef ik mijn energie weg aan anderen, heb ik gezonde gedachten? Geleerden zeggen dat we tussen 40.000 en 60.000 gedachten hebben. 

Het grote voordeel van dagelijks Zhineng Qigong beoefenen is weer in contact komen met je zelf. Je komt op adem, je wordt veerkrachtiger en voelt je weer verbonden met anderen. Je bewustzijn vergroot en dat maakt dat je betere keuzes kunt gaan maken. 

Met het dagelijks beoefenen van Zhineng Qigong wordt naast dat je fysiek soepeler en sterker wordt, de holistische leefstijl bevorderd. De theorie van de Zhineng Qigong bevordert daarbij meer bewustzijn van wat je werkelijk wilt in jouw leven en je als vanzelf de juiste keuzes gaat maken. 

Een ingrijpende gebeurtenis kan de aanleiding zijn tot verandering maar ook een knagend gevoel van “ik wens meer voor mezelf” kan het juiste moment zijn om te beginnen met Zhineng Qigong.  Ik zou willen dat ik eerder in contact was gekomen met deze 5000 jaar oude bewegingsleer. Dit is een van mijn drijfveren om Zhineng Qigong door te geven.  

Een andere drijfveer is dat ik zelf heb ervaren door lichamelijk bezig te zijn met de Zhineng Qigong oefeningen als vanzelf mijn mentale onrust rustiger werd. Dat is zo’n mooi cadeau aan jezelf. Dat gun ik iedereen. Ik maak betere keuzes voor mezelf; eet bewuster en gezonder. Als vrouw heb ik in mijn jeugd last gehad van mijn zelfbeeld en dat zelfbeeld is nu helemaal oké. Hoe ik me van binnen voel daar gaat het om: in balans en dat straalt uit in schoonheid. 

Natuurlijk ken ik momenten van uitersten in verdriet, boosheid en frustratie, maar ik weet dat ik altijd terug kan gaan naar een gezonde balans door Zhineng QiGong te beoefenen.

Disclaimer: Zhineng Qigong is een aanvulling op de Westerse en Chinese geneeskunde.  Zhineng Qigong beoefenen bevordert een holistische levenswijze. Bij Zhineng Qigong beoefening kunnen de resultaten verschillen volgens leeftijd en levensstijl. Zhineng Qigong verbetert je mentale en fysieke welzijn. Zhineng Qigong stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en geest. Beoefening van Zhineng Qigong kan reacties geven tot 4 dagen na beoefening. Bij aanhoudende, onduidelijke klachten of bezorgdheid neem altijd contact op met je huisarts of behandelaar. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van een gekwalificeerde zorgverlener. Stel het inwinnen van medisch advies niet uit. Het stopzetten of uitstellen van een medische behandeling n.a.v. de informatie op deze site altijd in goed overleg met een medisch behandelaar.
qi flow coaching

Waarom Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong zorgt voor ontspanning voor het lichaam en de geest

Zhineng Qigong verbetert de bewegelijkheid en vitaliteit

Zhineng Qigong zorgt voor een groter bewustzijn

Probeer zelf Zhineng Qigong:

1 op 1 lessen

Ervaar het stilleggen van je mind door te focussen op de bewegingen.

Groepslessen

Leer de oefeningen van Zhineng Qigong en ervaar de vele voordelen.

Meditatie

Maak een reis langs je 5 belangrijkste organen en kom volledig tot rust.

Workshops

Tijdens deze workshop ga je volledig op in de Zhineng Qigong bewegingen.